Hurom SlowJuicer
Печати

Совети за правење сок

Овој е БАВЕН соковник и има различни инструкции од типичните брзи соковници. Внимателно прочитајте го упатството за употреба и следете ги овие едноставни чекори подолу.

За најдобри резултати:

  • Исечете ја храната на парчиња не поголеми од 5 цм за оптимална екстракција.
  • Не ставајте замрзнато овошје или мраз.
  • Пуштете ја храната во цевката. Не притискајте насила. Потиснувачот се користи само кога храната ќе се заглави.
  • Внесувајте ја храната полека овозможувајќи сета пулпа да се екстрахира. За максимална ефикасност, не го преполнувајте или притискајте.
  • Кога правите сок од зеленолисни растенија, се препорачува да ги помешате со овошје за оптимални резултати.
  • Јаткастото овошје обработувајте го само со пруги прехранбени продукти како потопени зрна соја или течности. Проверете ја брошурата со рецепти за повеќе идеи.

| Контакт| Веб продавницаCopyright © 2012 Hurom Slow Juicer